Hete Toyota’s op het Tokyo Auto Salon

Toyota TRD GT86
De Toyota GT-86 gaat nog maar net in productie en krijgt al meteen meerdere aftermarket behandelingen.

Op het Autosalon van Brussel staat nog niet eens de productieversie van de GT-86, maar op het Tokyo Auto Salon krijgt de wagen reeds hete opsmuk aangemeten. Zowel TRD als Modellista namen Toyota’s nieuwste sportwagen onder handen. TRD installeerde een volledige bodykit, 18-inch velgen, anti-roll bars vooraan en achteraan, een veerpootbrug en een sportuitlaat. Binnenin werd het standaard zitmeubilair vervangen en krijgen we een nieuw tellerpaneel. De Modellista GT-86 blinkt uit met een bescheiden exterieurmodificatie.

Verder werd ook de kleine iQ onder handen genomen. GRMN (Gazoo Racing tuned by MN) installeerde een bodykit, supercharger, achterspoiler, sportzetels en 16-inch Enkei lichtmetalen velgen. De 1.33-liter motor produceert nu 128 pk en een koppel van 180 Nm. Vorig jaar stelden ze nog een iQ voor met 119 pk en 158 Nm. De iQ heeft tot slot kortere versnellingsverhoudingen, grotere remmen, een sportophanging en een sportuitlaat. GRMN plant 100 exemplaren te produceren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...