Feest bij Chevrolet: Corvette 427 Convertible

Corvette 427 Convertible
De Chevrolet Corvette 427 Convertible is de krachtigste Corvette cabrio ooit.

De Corvette C6 generatie komt stilaan aan het einde van haar levensloop. Om dit, en eveneens 60 jaar Chevrolet te vieren, komt het Amerikaanse automerk met een Corvette 427 Convertible Collector Edition en het 60th Anniversary Package. Beide wagens debuteren op de Barrett Jackson veiling op 21 januari, de eerste exemplaren zullen deze zomer op de (Amerikaanse) wegen verschijnen.

Het hart van de Corvette 427 Convertible is een 7.0-liter LS7-motor, gekend uit de Z06. De enorme benzineslurper levert een vermogen van 513 pk en een monsterlijk koppel van 637 Nm. Geen schakelflippertjes hier, de Corvette is enkel met manuele zesbak leverbaar. Het gewicht werd bovendien gereduceerd tot 1.522 kg, waardoor de cabrio slechts een viertal seconden nodig heeft voor de sprint van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid van al dit geweld bedraagt 305 km/u. Verder beschikt de wagen over heel wat carbon onderdelen en lichtgewicht cup-wielen met Michelin PS2 banden.

De Corvette 60th Anniversary Package aan de andere hand zorgt voor een Arctic White koetswerkkleur, een blauw (!) lederen interieur, een blauwe top, een ZR1 achterspoiler, heel wat badges en optionele race striping. Dit pakket wordt beschikbaar gemaakt op alle 2013 Corvettes, inclusief de 427 Convertible.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...