Onthuld: Toyota NS4 Concept

Toyota NS4 Concept
Toyota toont in Detroit de NS4 Concept, een hybride natuurlijk.

Toyota en hybride zijn twee handen op één buik, zoveel is zeker. De Prius behoorde tot de vroege garde, maar Toyota heeft niet stilgestaan. De NS4 Concept geeft een idee hoe zij de toekomst zien en die is alvast hybride, wat had je ook verwacht. Volledig elektrisch rijden is met de plug-in hybride mogelijk voor een zekere afstand, maar Toyota gaf eigenlijk geen verdere details over de aandrijflijn.

Wel veel mooie PR-praat in het persbericht over allerlei veiligheidssystemen zoals een Pre-Collision System (PCS), Adaptive Driving Beam (ADB) en een Blind Spot Monitor (BSM). Ook het interieur zit vol high-tech snufjes: een ultra-modern multimedia systeem met een Human-Machine Interface (HMI), dat in staat is een verbinding aan te leggen met je smartphone. Een innovatieve glassoort zorgt bovendien voor de eliminatie van waterdruppels, mistvorming en houdt 99% van de UV-stralen tegen.

En het design? Dat is vrij radicaal. Toyota tracht de wagen meer emotie bij te brengen dan bij de Prius, en eens de neus voorbij is dat nog vrij goed gelukt. We zien een coupé-achtige lijn en achteraan een mooi afgeronde poep die met een beetje fantasie doet denken aan de kont van een der FT-86 Concepten die de GT-86 voorafging.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...