BMW 6-Reeks Gran Coupe speelt verstoppertje

BMW 6-Reeks Gran Coupe Autosalon Brussel
Buiten de spotlights van de beursvloer staat soms meer te glimmen dan je denkt, de 6-Reeks Gran Coupé bijvoorbeeld staat veilig afgesloten op het salon.

Wij hadden hem tijdens de persdag niet opgemerkt, maar BMW staat ook met de BMW 6-Reeks Gran Coupé in Brussel. Het model werd pas in Detroit officieel onthuld, maar geeft dus ook in Brussel acte de présence. Dankzij een oplettende bezoeker hebben we foto’s van het betreffende exemplaar. Het gaat om de 640d, het “instapmodel” van het gamma. Deze beschikt over een 3-liter zes-in-lijn turbodiesel met 313 pk en 630 Nm koppel, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 5,4 seconden en een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Het verbruik is zowaar nog indrukwekkender: de 640d zou genoeg hebben met 5,7 liter diesel per 100 km.

De nieuwe vierdeurscoupé van BMW moet het de Mercedes CLS en Audi A7 Sportback moeilijk gaan maken, het model wordt verkocht als een 4+1 zitter en heeft met een koffervolume van 460 liter genoeg ruimte aan boord voor een trip naar het Zuiden. Wie liever voor een benzinemotor kiest heeft keuze tussen de 640i of 650i. De zescilinder in de 640i zorgt voor 320 pk en 450 Nm koppel, de 4.4-liter V8 in de 650i brengt standaard 450 pk en 650 Nm naar de achterwielen. Optioneel kan de 650i ook van xDrive vierwielaandrijving worden voorzien. Een achttrapsautomaat is bij alle versies standaard.

Met dank aan Kenny Moelker voor de foto’s.

Deel dit bericht:

2 reacties op "BMW 6-Reeks Gran Coupe speelt verstoppertje"

 1. Decor 15-01-2012 om 11:43

  Nooit echt een grote fan geweest van de vormen van de zessen, maar deze ziet er op de foto’s toch wel strak uit! 

  • claeys 15-01-2012 om 17:56

   Vind de nieuwe 6-serie ook veel knapper dan de vorige. In het bijzondere deze coupe. De cabrio vind ik persoonlijk minder, waarschijnljk door die softtop.
   Vorige had wel een mooie lijn en karakterneus, maar die koffer was er zo opgeplakt.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...