Lexus LF-LC Concept onthuld in Detroit

Lexus LF-LC Concept
Zoals aangekondigd toont Lexus de LF-LC Concept in Detroit, potentieel een nieuwkomer in het gamma.

Op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit heeft Lexus de LF-LC officieel voorgesteld, zoals eerder aangekondigd. De 2+2 hybride sportcoupé toont het toekomstige design bij Lexus en kan eventueel later aan het gamma toegevoegd worden. Het concept met een zeer dynamische silhouette is alvast veelbelovend. Vooraan vinden we grille met 3D-effect, L-vormige LEDs en verticale mistlampen. Achteraan beschikken de lichten eveneens over LED-technologie en zien we vier uitlaatpijpen. Bovendien beschikt de wagen over een glazen panoramisch dak.

Binnenin vinden we twee 12,3-inch LCD schermen en een touchscreen ter bediening van het audio-, klimaat- en navigatiesysteem. Ook de deuren, ramen, spiegels en zetels worden met touch-technologie bediend. Over de aandrijflijn krijgen we tot slot weinig informatie, enkel dat de motor voorin ligt en deze de achterwielen aandrijft. Sommigen zien de LF-LC Concept als een opvolger van de SC, denken dat de definitieve naam LC600h wordt en onder de motorkap een 5.0-liter V8 komt te liggen bijgestaan door elektromotoren. Met een totale output van 500 pk zou de wagen in minder dan 5 seconden 100 km/u bereiken. Men gokt op een lancering in 2015, maar enkele stijlkenmerken zouden we reeds binnen de twee jaar op andere Lexus modellen zien.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...