Preview: Jaguar XF Sportbrake

Jaguar XF Sportbrake
Jaguar zal de XF Sportbrake waarschijnlijk lanceren op het autosalon van Genève.

De Jaguar XF Sportbrake zal zo goed als volledig gelijken op de Jaguar XF, maar enkel over een grotere koffer beschikken. Eindelijk kan Jaguar op die manier weerwerk bieden aan de BMW 5-Reeks Touring, de Mercedes E-Klasse Estate en de Audi A6 Avant. Jaguar heeft al een teaser online geplaatst die moet tonen wat er allemaal in de koffer van een Jaguar XF Sportbrake moet passen, we zijn benieuwd!

Aan het interieur zal er zo goed als niets veranderen, we krijgen dus het stijlvolle interieur van de huidige Jaguar XF voorgeschoteld in deze Sportbrake. De Jaguar XF wordt altijd met een automaat en een startknop geleverd, die centraal in de middenconsole verwerkt zitten. Hoe de wagen er aan de buitenkant uit zal zien, werd door Theophilus Chin geschetst in onderstaande foto’s.

Onder de motorkap zal er keuze zijn tussen 2 dieselmotoren en 1 benzinemotor. De 2.2 dieselmotor is de instapper van het gamma en is beschikbaar met 163 pk en 190 pk. Iets groter is de de 3.0 liter grote dieselmotor die met 240 pk of met 275 pk geleverd wordt. Tot slot is er nog de 5.0 liter V8-benzinemotor. Die levert zonder supercharger 385 pk, met supercharger krijgt die 510 paarden.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XF 2.2.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XF 3.0.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XFR. 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...