Nismo opsmuk voor de Nissan Micra

Nismo Micra Concept
Op het Tokyo Auto Salon heeft Nissan de Nismo Micra Concept voorgesteld.

We kondigden enige tijd geleden een heropleving aan van Nismo, de huistuner bij Nissan. Nismo zou immers uit het stof herrijzen en niet enkel Z-modellen, maar ook andere modellen van Nissan onder handen nemen. Op het Tokyo Auto Salon staat een bewijs daarvan: de Nismo Micra Concept. Deze Micra staat op iets kortere veerpoten, kreeg andere bumpers, zijskirts, een dakspoiler, gewijzigde spiegels en zelfs een heuse diffuser achteraan. Enkele stickers en sportieve velgen doen de rest.

Binnenin trekt Nismo de transformatie door. Het standaard zitmeubilair werd vervangen door serieuze sportzetels en ook het stuur werd vervangen door een heftiger exemplaar. Helaas blijft het voorlopig bij visuele opsmuk, onder de motorkap werd immers niets gewijzigd. We vinden nog steeds de 1.2-liter benzine met 80 pk of 98 pk. Een uiteindelijk productiemodel zou mogelijk iets meer pit krijgen.

Lees hier onze rijtest met de Nissan Micra 1.2 DIG-S

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...