Officieel: Toyota Yaris HSD

Toyota Yaris HSD
Toyota heeft het doek van de Toyota Yaris HSD gehaald, de hybride versie van de Yaris.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu heeft Toyota eindelijk de definitieve specificaties van de hybride versie van de Toyota Yaris vrijgegeven. Geen 1.8 liter benzinemotor die we kennen van de Toyota Prius en de Auris HSD, wel een 1.5 liter groot exemplaar dat samen met een elektromotor voor 100 pk zorgt. Voldoende voor een compacte stadswagen als de Yaris. Het gehele systeem is dankzij de compactere afmetingen 20% lichter dan het systeem dat we in de Auris HSD terugvinden. Ook de kofferruimte van 286 liter moet volstaan.

Kopers van de Yaris HSD krijgen standaard airconditioning en een automatische versnellingsbak. Die automaat is een CVT-bak (Continu Variabele Transmissie) die voor elke rijomstandigheid de optimale verhouding zoekt. We maken voor het eerst kennis met de Yaris HSD op het autosalon van Genève, in maart dit jaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...