Officieel: Opel Mokka

Opel Mokka 2012
Opel lanceert de Opel Mokka, die zich als eerste Duitser in het subcompacte SUV-segment nestelt.

Met de nieuwe Mokka wil Opel zijn graantje meepikken van de snelgroeiende Europese SUV-markt. De Mokka is een extra compacte SUV, maar ondanks zijn 4,28 meter lengte biedt hij genoeg plaats voor vijf personen. Die kunnen volgens Opel genieten van een comfortabele hoge zitpositie met de smaak van avontuur. Dat avontuur zal je ondermeer kunnen zoeken dankzij de optionele vierwielaandrijving die het merk zal aanbieden, standaard worden echter de voorwielen aangedreven. Instappen kan met een 115 pk sterke 1.6-liter benzinemotor, daarnaast zal nog een 1.4 Turbo met 140 pk of een 1.7 CDTI diesel met 130 pk verkocht worden. Alle handmatig geschakelde versies krijgen daarenboven een Start/Stop-systeem aangemeten, om zo het verbruik te helpen drukken.

Het design van de Opel Mokka lijkt een samenvoegsel van de verschillende designstijlen die Opel de laatste tijd hanteert, zo herkennen we een vleugje Meriva en Corsa, maar valt ook wel wat gelijkenis met de Antara op te merken. Elegante trekken wisselen sportief en gespierde atletische lijnen af, al lijkt het geheel misschien iets te chaotisch vormgegeven. Het sportieve karakter van de Mokka wordt in de kijker gezet door zijn hogere bodem­speling, waardoor hij ook geschikt is voor grindwegen, en zijn 1540 mm spoorbreedte. Zijn robuuste look wordt versterkt door de lichtmetalen 18″-velgen die standaard zijn in de Enjoy- en Cosmo-uitvoering. Veelzijdig is de Opel Mokka ook, met een laadruimte van 1.372 liter en 19 opbergvakken kan hij alle situaties aan. Een ingebouwde Flex-Fix fietsendrager behoort ook tot de mogelijkheden, met plaats voor drie fietsen.

De Opel Mokka zal meteen enkele geavanceerde technologieën introduceren in het SUV B-segment, met ondermeer het van de Insignia afkomstige Opel Eye camerasysteem en een achteruitrijcamera. Bovendien zal de Mokka uitgerust worden met ergonomische stoelen, ideaal voor een gezonde rug. Qua veiligheid is er plaats voor adaptieve koplampen en Lane Departure Warning, daarnaast zijn een hele reeks veiligheidsvoorzieningen standaard. De Opel Mokka zal begin maart worden onthuld op het Autosalon van Genève, vanaf eind 2012 zal hij bij de dealers staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...