Gelekt: Nieuwe Porsche Boxster

Porsche Boxster 2012
De eerste foto’s en details van de nieuwe Porsche Boxster zijn vandaag op het internet gelekt.

Update: Porsche Boxster 981 is officieel!

Op het autosalon van Genève zal Porsche de derde generatie Boxster officieel onthullen, vandaag lekten echter de eerste beelden en details rond het nieuwe model. Op de foto’s kunnen we zien dat de Boxster wat designinvloeden van de 918 Spyder meekreeg, daarnaast groeit de wielbasis met zes centimeter, waardoor de overhang fors wordt verminderd. De spoorbreedte vergroot met 4 centimeter vooraan en 1 centimeter achteraan, alles lijkt dus aanwezig om het weggedrag naar een hoger niveau te tillen. Optioneel kan gekozen worden voor een dynamisch onderstel en een mechanisch sper. De nieuwe Boxster (981) wordt tegelijk ook lichter dan zijn voorganger, in totaal zou er 35 kilogram zijn bespaard. Daarnaast kiest Porsche voor een elektromechanische stuurbekrachtiging, nadat ook de 911 met deze sturing werd gelanceerd.

Voorlopig zijn er geen viercilinders te bespeuren in de nieuwe Boxster, bij de lancering kan je enkel kiezen tussen zescilinders. De nieuwe Porsche Boxster S zou over 315 pk beschikken, 5 pk meer dan het huidige model, het verbruik daalt tegelijk met 15% tot 8 liter/100 km. Schakelen kan via een automatische 7-traps PDK automaat of een manuele zesbak. De manuele zevenversnellingsbak van de 911 maakt dus geen overstap naar de Boxster. De sprint van 0 naar 100 km/u zou met de Boxster S voorbij zijn in 5 seconden. De instap Boxster krijgt 265 pk en doet dezelfde sprint in 5,7 seconden. Beide modellen krijgen ook een Start/Stop-systeem aangemeten. (Via: Monaco911)

Deel dit bericht:

5 reacties op "Gelekt: Nieuwe Porsche Boxster"

 1. TDB 12-01-2012 om 9:04

  Een verbetering!

 2. marhendr 12-01-2012 om 9:51

  Mijn vooroordeel van de goedkoopste porsche is ‘minderwaardig’ lijkt toch stilaan te verdwijnen..
  Lijkt me een leuke auto!

 3. bistrojitho 17-01-2012 om 17:47

  amai ik was geen boxter-fan maar nu wel hé…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...