Gelekt: Nieuwe Audi A3 + Interieur

Audi A3 2012 Gelekt + Interieur
Audi heeft in Detroit een tipje van de sluier van de nieuwe A3 gelicht, op de vrijgegeven interieurfoto’s kon echter ook de styling van de nieuwe A3 worden afgeleid.

Audi heeft op het Autosalon van Detroit van de gelegenheid gebruik gemaakt om het aanwezige journaille alvast warm te maken voor de lancering van de nieuwe Audi A3 in Genève, begin maart. Het merk gaf er de foto’s van het interieur van de nieuwe A3 mee, waarop te zien is dat de nieuwe generatie een erg strak interieur krijgt met betere materialen en een meer luxueus design. In zijn styling verwijst de A3 ook naar de speelsheid van de A1, met ronde ventilatiemonden, maar ook de sérieux van de hoger geplaatste modellen is aanwezig. Zo werd het dashboard meer richting de bestuurder gericht zodat de knoppen beter bereikbaar zijn en kan de A3 worden uitgerust met een gesofisticeerd MMI systeem dat (optioneel) bediend kan worden via een touchpad en standaard via een draai-drukknop. De A3 lijkt in ieder geval helemaal klaar om de nieuwe 1-Reeks te lijf te gaan.

Waar Audi vermoedelijk niet bij stilstond toen het de foto’s van het interieur vrijgaf, is dat in de vele foto’s van het MMI systeem ook de styling van de A3 verstopt zat. Ondermeer via het Audi Drive Select systeem kon je de nieuwe vormgeving van de A3 ontdekken. Opvallend zijn de nieuwe scherpe koplampen en de rechtopstaande grille, terwijl achteraan nieuwe achterlichten hun opwachting maken. Visueel blijft de A3 echter zeer herkenbaar, maar kreeg hij duidelijk een meer eigentijdse look. Meer details volgen ongetwijfeld binnenkort, en in ieder geval voor zijn lancering op het Autosalon van Genève, begin maart.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...