Autosalon Brussel 2012: Mitsubishi

Autosalon Brussel 2012 Mitsubishi
De ASX neemt de hoofdrol op zich bij Mitsubishi, maar we vinden ook de elektrische iMiev terug.

De Mitsubishi ASX is een der concurrenten van de Nissan Qashqai, die voorlopig iets meer vertegenwoordigd is in ons straatbeeld. Toch heeft de ASX alles in huis om ook hier aan te slaan. De wagen is onder andere beschikbaar met een 1.8-liter turbodiesel die 115 pk of 150 pk levert, met voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. Een start/stop-systeem reduceert het verbruik.

Geen enkele liter brandstof verbruik je met de elektrische iMiev, die samen ontwikkeld werd met de Peugeot iOn en Citroën C-Zero. Wij maakten een uitgebreide testrit met laatstgenoemde. Maar ook iets sportievere modellen staan op de stand in Paleis 9, onder andere de Lancer. Tot slot hebben we ook de echte terreinbeesten als de Pajero, Outlander en L200.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...