Autosalon Brussel 2012: Lotus

Lotus Autosalon Brussel 2012
Geen nieuwe modellen bij Lotus in Paleis 12, de harde kern is wel van de partij.

In Frankfurt stelde Lotus de Evora GTE voor, in Brussel krijgen we dit model helaas niet te zien. Wel pronken twee exemplaren van de Evora S op de stand. Deze beschikt net als de standaard Evora over een 3.5-liter V6 van Toyota makelij, maar in de Evora S zorgt die voor iets meer vermogen: 350 pk om precies te zijn. De 70 pk extra zorgen voor 2 tienden verschil bij de sprint van 0-100 km/u, de Evora S heeft daar exact 4,8 seconden voor nodig.

Naast de Evora S zien we ook twee afgeleiden van de Elise. Van snel naar sneller noemen ze de Elise R en Elise S. De Elise R is een lichtgewicht sportwagen met een 1.8-liter middenmotor die 192 pk uitperst. De Elise S heeft nog meer vermogen dankzij een supercharger, de totale output komt neer op 220 pk. Deze wagen vervangt de vroegere Elise SC.

Een echte blikvanger tot slot is de Exige S. Terwijl downsizing eerder de trend is, kunnen we hier spreken over serieuze upsizing: de 1.8-liter werd vervangen door de 3.5-liter V6 uit de Evora. Het gewicht nam zo wel toe van 935 kg tot 1.080 kg, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door een enorme boost in het vermogen. De Exige S beschikt net als de Evora S over 350 pk, het motorkoppel bedraagt 400 Nm. De kleine raket sprint van 0-100 km/u in slechts 3,8 seconden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...