Autosalon Brussel 2012: Honda

Honda autosalon Brussel Civic
Honda neemt haar volledige gamma mee naar het autosalon, de Civic staat in de spotlights!

De nieuwe Honda Civic moet de show stelen en bovendien ook volume draaien op het autosalon. Aan de buitenkant onderging hij een lichte metamorfose, maar is hij nog steeds herkenbaar als Honda Civic. Onderhuids is de wagen een stuk zuiniger en efficiënter geworden, ook de 150 pk sterke 2.2 liter grote dieselmotor is afgesteld om het milieu zo weinig mogelijk te vervuilen. Bij het design werd er rekening gehouden met aerodynamica, kwestie van geen kostbare brandstof te verspillen.

De grootste in het gamma – op de CR-V na – van Honda is de Accord. Deze wagen is er in 2 verschillende versies: als berline en als Tourer. Verder vinden we ook nog de Insight en de CR-Z terug op de Honda-stand, beide modellen zijn hybrides die gebruik maken van een elektromotor die de verbrandingsmotor bijstaat. Ook deze modellen zijn uiterst zuinig, al probeert de CR-Z ook sportief uit de hoek te komen, wat hem dankzij zijn goede stuurgedrag aardig lukt.

Voor wie het iets goedkoper mag, is er de Honda Jazz. Dit zeer compacte busje gebruikt zijn ergonomie als verkoopstroef. Van de Jazz is er overigens ook een hybride variant. Diegenen die minder om het milieu geven, of gewoon meer ruimte nodig hebben, kunnen bij de Honda CR-V terecht, de SUV uit het gamma.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...