Officieel: Audi A6 Allroad – klaar voor alle terrein

Audi A6 Allroad Quattro 2012
Audi heeft de nieuwe A6 Allroad onthuld, het merk hoopt een vervolg te breien aan het succes van zijn voorgangers.

De eerste twee generaties A6 Allroad uit 2000 en 2006 waren een groot succes, met de nieuwe A6 Allroad hoopt Audi dat succes verder te zetten. De A6 Allroad is zoals steeds gebaseerd op de A6 Avant maar is in dit geval wel enkele millimeters langer. Ten opzichte van zijn voorganger werd de nieuwe A6 Allroad ook 70 kilogram lichter, mede dankzij het intensief gebruik van aluminium in het koetswerk. Visueel volgt de nieuwe A6 Allroad het concept van zijn voorgangers, met een chromen grille, plastic omhulde wielkasten en bumperbeschermers moet hij ook op het onverhard goed voor de dag kunnen komen. De A6 Allroad krijgt verder 18″ velgen en staat 6 centimeter hoger boven de grond dan een standaard Avant. Hij beschikt uiteraard ook standaard over Quattro vierwielaandrijving, waardoor je moeiteloos een bospad of een skigebied kan trotseren.

De ruimte in het interieur is net als de A6 Avant flink gegroeid. Met een wielbasis van 2,91 meter is daarnaast ook de beenruimte achterin toegenomen, terwijl de kofferruimte van 565 liter naar 1.680 liter uitgebreid kan worden door de achterbank neer te klappen. Dankzij een brede optielijst kan de A6 Allroad ook volgestouwd worden met opties, gaande van een Head-up display over LED sfeerlicht in het interieur tot de keuze voor een panoramisch zonnedak. Ook het MMI-navigatiesysteem met touchpad en het B&O audiosysteem met 15 speakers staat op de optielijst.

Onder de motorkap van de A6 Allroad Quattro kan gekozen worden tussen één benzinemotor en drie dieselmotoren. Langs benzinezijde gaat het om een 3.0 TFSI met 310 pk en 440 Nm koppel, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 5,9 seconden. Langs dieselzijde gaat het om drie varianten van de 3.0 TDI, met 204, 245 of 313 pk. De krachtigste versie beschikt dankzij twee turbo’s over 650 Nm koppel en sprint van 0 naar 100 km/u in 5,6 seconden. Het krachtige dieselblok krijgt een achttraps automaat, terwijl de andere motoren het met een zeventraps S-Tronic moeten stellen. Schakelflippers achter het stuur zijn optioneel. Vanaf deze zomer zou de A6 Allroad bij de dealers moeten staan, de basisprijs bedraagt 54.600 euro voor de 3.0 TDI met 204 pk.

Lees hier onze rijtest met de Audi A6 3.0 TDI.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...