Officieel: Hyundai Veloster Turbo (Detroit)

Hyundai Veloster Turbo 2013
Hyundai heeft de officiële specificaties vrijgegeven van de nieuwe Veloster Turbo.

Op het autosalon van Brussel staat hij nog niet, maar in Detroit heeft Hyundai officieel de Veloster Turbo voorgesteld. De kleine coupé kon best wat extra pit gebruiken en daarom monteerde Hyundai een turbo op het 1.6-liter blok. In de Verenigde Staten komt het totale vermogen neer op 201 pk, voor het precieze aantal paarden bij ons is het nog even wachten. Het koppel stijgt bovendien van 167 Nm tot 265 Nm, wat zich bij de hernemingen zeker zal laten voelen. Schakelen gebeurt met een manuele zesbak of automaat.

Buitenaf onderscheidt de Veloster Turbo zich van zijn atmosferische broertje door middel van een stevige bodykit. De trapeziumvormige uitlaat werd vervangen door twee ronde, zwevende exemplaren die meer sound voortbrengen. Ook de grille werd groter en het model is de eerste Hyundai die vanuit de fabriek beschikbaar is met een matte lak. Acht individuele LED’s vooraan doen de rest van het onderscheidend werk, net als de exclusieve 18-inch velgen.

Aan de ophanging van de Veloster Turbo werd niet gesleuteld, wel werd de elektronische stuurbekrachtiging preciezer afgesteld. Onze smeekbeden werden dus maar deels verhoord, maar de Turbo-versie zou alvast iets meer feedback geven bij het insturen van een bocht. Wanneer de wagen naar België of Europa komt, werd nog niet meegedeeld. Wij houden jullie op de hoogte!

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Veloster 1.6 GDI (+Video)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...