Honda onthult NSX Concept in Detroit

Honda NSX Concept Header
Zoals aangekondigd heeft Honda de NSX Concept voorgesteld op het autosalon van Detroit.

We kondigden het bijna twee weken geleden aan en gisteren was het dan zo ver: de onthulling van de langverwachte Honda NSX Concept. De sportwagen lijkt als twee druppels water op het concept gebruikt in de film The Avengers. Hoewel dat slechts een uniek exemplaar betreft en enkel voor de film werd gebouwd, zegt Honda de nieuwe NSX te lanceren binnen nu en drie jaar. Opmerkelijk hierbij is dat de wagen niet in Japan zal ontwikkeld worden, maar in de Amerikaanse R&D-afdeling van Honda. De wagen zal vervolgens geassembleerd worden in Ohio.

Dat het een hybride ging worden, wisten we ook al. Los daarvan ligt in de NSX Concept de verbrandingsmotor net zoals bij zijn voorvaderen in het midden van de wagen. Twee elektrische motoren in de voorwielen moeten de VTEC V6 met directe injectie bijstaan. De aandrijving gebeurt op de vier wielen via Honda’s Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) hybridesysteem. Specificaties werden nog niet officeel vrijgegeven, maar eerdere berichten sproken over 406 pk. Een sprint van 0-100 km/u moet lukken in minder dan vijf seconden.

Hoewel de wagen dus enige van zijn charmes verliest, blijft het een echte sportwagen. Hieronder zien jullie een kleine video van de voorstelling in Detroit, gevolgd door een video in elkaar geknutseld door de jongens van Polyphony Digital, makers van Gran Turismo 5. Hoogstwaarschijnlijk komt de wagen binnenkort reeds naar de digitale wereld. (Via:WCF,GTPlanet)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...