Autosalon Brussel 2012: Volvo C70 Inscription

Volvo C70 Inscription
Een Europese première bij Volvo is de C70 Inscription, waarmee het model opnieuw in de schijnwerpers staat.

De Volvo C70 gaat al eventjes mee en kan dus wel een duwtje in de rug gebruiken, vandaar de Inscription gelimiteerde editie. Hij stond al in Los Angeles, maar staat in Brussel voor het eerst op Europese bodem. Een gespoten grille, zwarte 18-inch velgen en specifieke exterieurkleuren onderscheiden de wagen van zijn reguliere broertjes: Black Stone, Black Sapphire en Ice White.

Binnenin is de C70 Inscription op en top premium. Het met leder beklede dashboard en de Sovereign Hide zetelbekleding zorgen ongetwijfeld voor een exclusieve toets. Het stuurwiel, de versnellingspook, middenconsole en pedalen kregen bovendien aluminium accenten. Zoals het een exclusieve editie betaamt, vinden we ook badges: Inscription werd in de hoofdsteunen geborduurd.

Onder de motorkap vinden we de gekende motoren uit het C70-gamma, viercilinders blijven achterwege. Aan dieselzijde is er de D3 of D4, die respectievelijk 150 pk en 177 pk leveren. De T5 Turbo benzinemotor is met 230 pk en een koppel van 320 Nm de meest pittige variant. Exclusief is hij sowieso, slechts 2.000 stuks zullen jaarlijks geproduceerd worden voor de wereldwijde markt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...