Autosalon Brussel 2012: Volkswagen

Autosalon Brussel 2012 Volkswagen Up
Ongetwijfeld een der grootste standen in Brussel is deze van Volkswagen in Paleis 11.

Maar liefst 39 modellen zijn er te vinden op de stand van Volkswagen, de uitdrukking ‘voor ieder wat wils ‘is hier meer dan ooit op zijn plaats. Van de kleine Up! tot de grote Amorak, van minder dan 10.000 euro tot meer dan 50.000 euro. Laten we beginnen bij het begin.

En beginnen bij de kleinste lijkt ons logisch: de Volkswagen Up!. Met een kostprijs van minder dan 10.000 euro is dit duidelijk een echte VOLKSwagen en tevens de nieuwste instapper van het merk. Het compacte wagentje meet precies 3,54 meter lang en is 1,64 meter breed, binnenin echter vertaald in een maximaal mogelijke ruimte. Onder de motorkap liggen twee driecilinder benzinemotoren, 60 of 75 pk zijn de mogelijke vermogens. Beide 1-liter motoren stoten minder dan 100 gram CO2 uit per kilometer.

Een tweede nieuwkomer is de Beetle, die het voorvoegsel New laat vallen en meer terugkeert naar de legendarische Kever van weleer. Volkswagen mikt niet enkel op vrouwen, maar ook meer op mannen met deze generatie. Een steilere voorruit en een platter totaalplaatje moeten resulteren in een sportiever, stoerder en dus mannelijker uitzicht. De wagen wordt aangedreven door een 1.2-liter TSI of 1.6 TDI met 105 pk, een 1.4 TSI met 160 pk of een 2.0 TSI met 200 pk.

Naast deze compleet nieuwe modellen is er ook plaats voor enkele belangrijke facelifts. De Tiguan krijgt de nieuwe familiesnuit en enkele nieuwe (zuinige) motoren. Zo is er de 2.0 TDI BlueMotion Technology met 110 of 140 pk en een gemiddeld verbruik van 5,3 liter/100 km. Ook de Passat CC mag pronken met zijn nieuwe familiesnuit. De uiterst aantrekkelijke vierdeurscoupé bleek al uiterst succesvol en wil dit verhaal zonder twijfel verlengen. De prijzen gaan van 30.000 tot 40.000 euro.

Onmogelijk over te slaan is natuurlijk de Volkswagen Golf. Zo is er allereerst een nieuwe Golf Cabrio, die plaats biedt aan vier personen en in amper 9 seconden zijn dak eraf gooit. Geen opzichtige rolbeugels meer bovendien, maar automatisch uitschietende veiligheidsbeugels. Aangezien de Golf Cabrio 5.000 euro goedkoper is dan de Eos, positioneert hij zich logischerwijs ook daaronder. Instappen kan met een 1.2-liter TSI of 1.6-liter TDI, wij reden onlangs met die laatste. Verder ook nog een elektrische Golf op de stand: de Golf Blue-E-Motion beschikt over een elektromotor met een piekvermogen van 115 pk en een koppel van 270 Nm. De autonomie kan oplopen tot 150 kilometer, zeker genoeg voor de dagelijkse pendel.

Tot slot staat ook het volledige Polo-gamma op de stand, de Touran, Jetta, Passat, Sharan, Touareg en Phaeton. Maar ook de nieuwe Amarok, concurrent voor de nieuwe Ford Ranger, en de Caddy, Multivan, California en Caravelle staan in Paleis 11.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...