Autosalon Brussel 2012: Toyota Aygo

Toyota Aygo Autosalon Brussel 2012
Toyota stelt de nieuwe Aygo in wereldpremière voor op het Brusselse autosalon.

Indertijd was de Aygo een revolutie als het over compacte wagens ging. Toyota sleet er inmiddels al 580.000 van, tijd dus voor een nieuwe generatie van deze in Europa ontwikkelde compacte stadswagen. Het valt direct op dat de wagen samen met de PSA-groep ontwikkeld werd, de Peugeot 107 en de Citroën C1 vertonen duidelijke gelijkenissen. De Toyota Aygo behoudt zijn merkidentiteit dankzij zijn onderscheidende koplampen. In de lengte groeide de wagen met 1,5 cm om op 3,43 meter totaallengte uit te komen.

Binnenin beschikt de Aygo over een nieuw multimediasysteem met meer aansluitingen dan voorheen. De bestuurder krijgt een extra comfortabele ophanging en de wagen zou ook stiller geworden zijn. Kwestie van ook te kunnen genieten van de nieuwe multimediaverbindingen. Wie kiest voor een automatische versnellingsbak, krijgt schakelflippers aan het stuur.

Toyota voert milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel. Onder de motorkap ligt er standaard een driecilinder benzinemotor die 68 pk levert en amper 99 gram CO2 uitstoot per km. Zijn koppel komt neer op 93 Nm. De geringe uitstoot geldt wel enkel voor de ECO-variant van de Aygo, het verbruik komt dan neer op 4,3 liter.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...