Autosalon Brussel 2012: Skoda

Skoda Autosalon Brussel 2012
Op de stand van Skoda in Paleis 11 staat de MissionL Concept Centraal.

De MissionL Concept werd voorgesteld in Frankfurt en geeft de toekomstige designrichting bij Skoda weer. Het model zou zich in de nabije toekomst tussen de Fabia en Octavia positioneren en heeft potentie om een waar verkoopkanon te worden. Dat zal nodig zijn, wil Skoda haar doelgroei bereiken.

Maar niet enkel het design is belangrijk voor de toekomst, ook de aandrijving van toekomstige modellen behoeft de nodige aandacht. In Brussel toont Skoda daarom de Octavia Green E-Line, een Octavia Combi die aangedreven wordt door een elektromotor met 115 pk en 270 Nm koppel. Productieplannen zijn er voorlopig nog niet, het model wordt voornamelijk gebruikt om ervaring op te bouwen met elektrische aandrijving. Tien testmodellen rijden momenteel rond in Tsjechië.

Jammer genoeg mist de Skoda Citigo het salon van Brussel. Moeder Volkswagen zal het hoogstwaarschijnlijk niet gewild hebben, aangezien zij alle ogen wil richten op de Up!. Toch zal de Up!-afgeleide bij Skoda reeds begin deze zomer zijn intrede doen. De kleine stadswagen krijgt 2 driecilinder benzinemotoren onder de motorkap, beiden met een slaginhoud van 1.0-liter en 60 of 75 pk.

Naast deze nieuwigheden toont Skoda uiteraard haar gekende gamma. Zowel de Fabia Hatchback, Fabia Combi GreenLine, de Roomster, Yeti, Octavia GreenLine, Superb als Superb Combi bevolken de stand. Allen zijn te bewonderen in Paleis 11.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...