Autosalon Brussel 2012: Renault

Renault Autosalon Brussel 2012
Renault zet in op elektrisch en dat is duidelijk op haar stand in Paleis 5.

Naast de wereldpremière van de nieuwe (Grand) Scénic staan er bekende, sportieve, maar ook veel elektrische modellen op de stand van Renault. Nieuwkomer naast de Scénic is ook de Twingo, die voorgesteld werd in Frankfurt. Wij reden de kleine Renault reeds in Spanje en waren zeer tevreden. De kleine Renault is nog steeds even speels en ziet er guitiger uit dan ooit. Dankzij een CO2-uitstoot van slechts 85 gram per km bij de meest ecologische dieselmotor is hij ook het milieu enorm gunstig gezind.

We vinden ook een speciale serie van de Renault Mégane Coupé Cabriolet terug, genaamd Mégane CC Floride. Dit model onderscheidt zich vooral door middel van een luxueuzere uitrusting binnenin. Verder enkele concepten die eerder reeds getoond werden: de Rspace, Frendzy en Zoé Preview. Dat laatste model brengt ons meteen bij het ZE-gamma van Renault. Renault zet in op elektrisch en dat is duidelijk met dit model, de Twizy, Fluence ZE en Kangoo ZE. Deze twee laatste worden nu al verkocht, de Twizy wordt later dit jaar gelanceerd. Wie deze wagens zelf wil ontdekken kan zich inschrijven op de website van Renault voor een testrit.

Heb je het meer voor de knalgele Mégane RS Trophy? Lees dan zeker onze rijtest (+Video). De Clio RS op zijn beurt hebben we ook gereden, al was het niet met de knappe matgrijze lak die het salonmodel siert. Andere bekenden op de Renault-stand zijn de Clio, Modus, Mégane Laguna en Espace.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...