Autosalon Brussel 2012: MINI

Autosalon Brussel 2012 MINI
MINI vind je op het Autosalon van Brussel in Paleis 7, het brengt met de MINI Roadster een Europese première.

MINI-liefhebbers blijven niet op hun honger zitten tijdens het Autosalon van Brussel. Het merk lanceert namelijk in Europese première de MINI Roadster. Na de lancering van de MINI Coupé is de MINI Roadster het zesde model en de eerste open tweezitter van het merk. Het design is daarbij typisch MINI, met scherpe A-stijlen en een licht oplopende heuplijn die eindigt in een platte achterkant. In de koffer is plaats voor 240 liter bagage. Ook op dynamisch vlak is de MINI Roadster bij de les, hij ligt laag bij de grond en vanaf 80 km/u rijst een automatische spoiler omhoog om de kont tegen het wegdek te duwen. Onder de motorkap vinden we enkel de krachtigste MINI motoren. Het gaat om een 1.6-liter benzine met 122 pk (Cooper), een Cooper S met 184 pk en een John Cooper Works met 211 pk. De enige diesel wordt een 2.0-liter Cooper SD met 143 pk. Op het salon zijn de MINI Roadster Cooper en Cooper S te zien.

Naast de Europese première voor de MINI Roadster is er ook plaats voor een Belgische première in de vorm van de MINI INSPIRED BY GOODWOOD. Een unieke versie die voorzien werd van de beste materialen en een uitgebreide know-how. Deze unieke MINI werd ontworpen in samenwerking met de designers van Rolls Royce, geen wonder dat het model een typische Engelse stijl bezit. Onder de motorkap is plaats voor een 184 pk sterke Cooper S. Ook in Belgische première is het MINI YOURS-programma, een programma waarmee je je MINI met allerlei exclusieve opties kan uitrusten. Specifiek zullen de MINI One D Cambridge en MINI Cooper D Kensington te bezichtigen zijn. Daarnaast is er op de stand ook plaats voor de MINI Coupé (JCW én Cooper SD), de MINI Clubman Cooper D, de MINI John Cooper Works en de MINI Countryman (Cooper D, Cooper SD en Cooper S All4).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...