Autosalon Brussel 2012: Mercedes

Mercedes Autosalon Brussel 2012
Mercedes huurt Paleis 10 van het autosalon in Brussel af, en in zo’n volledig paleis passen natuurlijk veel wagens.

Mercedes maakt dan ook van de gelegenheid gebruik om ongeveer haar gehele gamma tentoon te stellen, inclusief drie conceptcars. De eerste conceptcar toont ons hoe de nieuwe A-Klasse er binnen enkele jaren zal uitzien. Totaal anders, compacter en sportiever dus. Die A-Klasse conceptcar staat naast een hele reeks vernieuwde B-Klasses opgesteld.

Wanneer we dan door de rest van het paleis wandelen, lopen we onder meer de CLS, de SLK en de S-Klasse tegen het lijf. Spannender is weliswaar wat in de hoek van het salon staat, daar vinden we namelijk de SLS AMG Roadster terug, die naast de C63 AMG Coupé Black Series staat. Liefhebbers van V8-motoren weten dus waar ze naartoe moeten.

Om voor al dat motorgeweld te compenseren, plaatste Mercedes de SLS E-Cell Concept en de Mercedes B-Klasse F-Cell op haar stand. Beide conceptmodellen tonen een alternatieve aandrijving die we allicht in één of andere vorm in toekomstige Mercedessen gaan terugvinden. Verder zien we ook de nieuwe ML staan, die voor het eerst met een viercilinder geleverd kan worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...