Autosalon Brussel 2012: McLaren

McLaren Autosalon Brussel 2012
McLaren vergezelt de andere supercars in Paleis 12 met de MP4-12C.

McLaren opende niet zo lang geleden een showroom in Brussel, een aanwezigheid op het autosalon van Brussel is dus in zekere zin mandatoir. We vinden op hun stand twee wagens, beiden een MP4-12C. De supercar werd reeds uitvoerig getest door verschillende media en is geliefd voor zijn prestaties, maar ook minder geliefd voor het beweerde gebrek aan emotie.

Opvallend aan de MP4-12C is dat er geen enkel onderdeel van een andere constructeur komt, dit om de productie volledig zelf onder controle te hebben. Een zelf ontwikkelde 3.8-liter V8 motor levert 600 pk en evenveel Nm’s. Het maximale toerental bedraagt 8.000 toeren. Een sprint van 0-100 km/u is reeds voorbij na 3,1 seconden, de topsnelheid ligt om en bij de 320 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...