Autosalon Brussel 2012: Lexus

Lexus autosalon Brussel 2012
Lexus, het dochtermerk van Toyota, neemt enkele special editions mee naar het autosalon van Brussel en lanceert de Lexus GS.

De nieuwe Lexus GS is sportiever dan ooit tevoren. Vroeger stond de Lexus GS gekend als een rustige auto, de nieuwe Lexus GS450h ziet er weliswaar een stuk agieler uit dan voorheen. Niet alleen aan de buitenkant herkennen we zeer strakke lijnen, ook het interieur – in het verleden toch een hekel punt bij Lexus – ziet er piekfijn uit. Onder de motorkap ligt een V6-benzinemotor die samenwerkt met een elektromotor. Daardoor sprint de Lexus GS450h in 5,9 seconden naar honderd en houdt hij het verbruik binnen de perken. Hij drinkt zo’n 5,9 liter benzine per 100 km.

Speciaal voor het salon stelde Lexus de RX450h Allure voor. Een Lexus RX450h met een extra gunstig uitrustingspakket. Voor €59.950 parkeer je deze goed uitgeruste en tevens redelijk zuinige SUV van Lexus voor je deur. Hij onderscheidt zich van andere exemplaren door zijn donkere grille en zijn verdonkerde koplampen. Voor- en achteraan vinden we beschermplaten terug, ook een panoramisch dak behoort tot de uitrusting. De RX450h is een hybride die beschikt over een zescilindermotor die door een elektromotor wordt bijgestaan.

Wie het allemaal wat compacter, maar niet minder sportief ziet, kan terecht bij de Lexus CT200h met sportpakket. Onderhuids verandert er weinig – de CT200h krijgt enkel een sportophanging – maar aan de buitenkant onderscheidt de CT200h F SPORT zich door andere koetswerkelementen. Ook aan de binnenkant werd de CT200h sportiever gemaakt.

Naast al die modellen staan er ook nog enkele andere wagens op de stand van Lexus opgelijnd. De IS is bijvoorbeeld te bezichtigen als berline, maar evengoed als cabriolet. Wie op zoek is naar een luxueuze maar milieuvriendelijke wagen, gaat dus best eens langs bij Lexus, dat terug te vinden is in hal 8 van het autosalon.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...