Autosalon Brussel 2012: Lancia

Autosalon Brussel 2012 Lancia
Lancia is op het Autosalon van Brussel te vinden in Paleis 4, met de Flavia Cabrio als avant-première.

Het Autosalon van Brussel is een belangrijke periode voor Lancia, het publiek zal er namelijk voor het eerst het nieuwe gamma van het merk kunnen ontdekken. Dat gamma werd sinds de samenwerking met Chrysler flink uitgebreid, zo is er voortaan plaats voor een nieuw vlaggenschip bij het merk: de Lancia Thema. Het model is weliswaar meer Amerikaans dan Italiaans, met ondermeer een typische Amerikaanse imposante styling en de keuze voor een Amerikaanse V6 benzine onder de motorkap. Maar er is ook plaats voor Italiaanse accenten, waaronder Poltrona Frau leder, een V6 MultiJet diesel en een aangepaste ophanging.

Naast de Thema vinden we ook de Lancia Voyager terug op het Autosalon van Brussel, eveneens een model dat dankzij de hulp van Chrysler op de markt kwam. Hier was Lancia nog een stuk zuiniger met de aanpassingen, zelfs de naam Chrysler Grand Voyager werd niet volledig weggevaagd. Volgens Lancia omwille van de duidelijke band met de donor en de goede naam die de Grand Voyager als eerste MPV in Europa heeft. Onder de motorkap is er plaats voor een 2.8-liter diesel met 163 pk of een 3.6-liter benzine met 283 pk, het interieur biedt plaats aan zeven personen en werd met Italiaans Poltrona Frau leder overtrokken.

Bezoekers kunnen op het autosalon van Brussel echter ook de toekomstige Lancia Flavia Cabrio komen ontdekken. Een model dat eveneens in samenwerking met Chrysler tot stand kwam. De Flavia Cabrio werd op basis van de Chrysler 200 Cabrio ontworpen, binnenin is ook hier plaats voor Poltrona Frau leder, terwijl onder de motorkap momenteel enkel een 2.4-liter benzinemotor met 175 pk te vinden is. Vanaf juni moet de Flavia Cabrio bij de dealers staan.

Naast de in samenwerking met Chrysler ontwikkelde modellen is er uiteraard ook plaats voor modellen die zuiver van Italiaanse bodem komen. Het gaat ondermeer om de nieuwe Lancia Ypsilon, die in Brussel wordt voorgesteld in een speciale serie Black & Red. De nieuwe speciale serie Black & Red is beschikbaar in een unieke rode of zwarte kleur, of een combinatie van beide. Ook het interieur krijgt dezelfde kleurencombinatie, terwijl onder de motorkap gekozen kan worden tussen een innovatieve TwinAir met 85 pk, een 1.3 MultiJet diesel met 95 pk of een 1.2 8v benzine met 69 pk. Verder staan ook de Lancia Musa en Lancia Delta op het autosalon van Brussel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...