Autosalon Brussel 2012: Hyundai

Autosalon Brussel 2012 Hyundai
Hyundai stelt in Paleis 9 twee Belgische premières voor: de nieuwe i30 en de i40 Sedan.

De nieuwe Hyundai i30 wordt ongetwijfeld de grote publiekstrekker op het autosalon voor Hyundai. De nieuwe i30 bouwt voort op het vorige model maar kreeg verbeteringen op vlak van design, kwaliteit, prestaties en efficiëntie. Zo is de vormgeving bij de tijd en staat ook de interieurafwerking op een hoog niveau. Onder de motorkap is plaats voor vier verschillende motoren met zes verschillende vermogens. Zo is er de nieuwe 1.6 dieselmotor met een CO2-uitstoot van 100 gram/km. Die beschikt over 128 pk en stuwt de i30 van 0 naar 100 km/u in 10,9 seconden. Verder maakt het interieur een grote sprong voorwaarts op het vlak van kwaliteit, met een nieuwe boordcomputer met groot TFT-scherm, het Flex Steer systeem en een optioneel 7″ groot GPS-systeem. De i30 is daarnaast een stuk ruimer dan voorheen, wat resulteert in meer been- en bagageruimte.

Naast de Belgische première van de i30 is er ook plaats voor de nieuwe i40 Sedan. Het model vervolledigt het i40 gamma na de voorstelling van de Wagon op het autosalon van Genève eerder dit jaar. Ook deze Hyundai is volledig Europees, met ontwerp en techniek volledig afkomstig van het R&D-centrum in Rüsselsheim. We hebben het zelf al mogen ervaren tijdens onze rijtest met de Hyundai i40 Wagon, Hyundai maakt met de i40 een grote sprong voorwaarts op het vlak van kwaliteit, rijcomfort en afwerking. Onder de motorkap is keuze tussen vier verschillende motoren: twee benzinemotoren en twee diesels. Ze hebben een vermogen tussen 115 en 177 pk en zijn zowel beschikbaar met een manuele versnellingsbak als met een automaat.

Hyundai wil in Brussel echter niet alleen de nadruk leggen op de Belgische premières, ook de Veloster krijgt wat extra aandacht. Het model wordt in een heuse “Veloster-zone” tentoongesteld. Het merk wil namelijk van de gelegenheid gebruik maken om een technologische première voor te stellen, voor het eerst zal Hyundai namelijk dubbele koppeling aanbieden. Deze moet het comfort van een automaat koppelen aan de schakelsnelheid van een sequentiële versnellingsbak. Daarnaast is er in de Veloster-zone ook plaats voor de Concept R. Deze creatie moet het uitstalraam worden voor het tuningpotentieel dat de Veloster biedt. De Concept R krijgt een wit koetswerk met 18″ Momovelgen en een 2,5 centimeter verlaagde ophanging.

Geen autosalon zonder enkele speciale series, bij Hyundai krijgen de ix35 en Santa Fe een speciale uitvoering. De ix35 Trocadero haalt zijn inspiratie uit de gelijknamige Trocadero-wijk in Parijs, waar mode, architectuur en joie de vivre elkaar kruisen. De gelimiteerde editie krijgt een diepglanzende metaalkleur, elegante 17″ velgen, een panoramisch dak en lederen zetelbekleding. De versie wordt aangeboden met een 1.7 CRDi diesel met 115 pk of een 1.6 GDi benzine met 135 pk. Respectievelijk voor 28.499 en 25.499 euro. Naast de ix35 stelt Hyundai ook een speciale versie van de Santa Fe voor. De Sante Fe Vigo brengt hulde aan het wereldberoemde paard van regerend wereldkampioen jumping: Philippe Lejeune. Paard en ruiter wonnen ruim een jaar geleden de wereldtitel jumping. Aan de buitenkant onderscheidt de Santa Fe Vigo zich door zijn 18″ velgen, getinte achterruiten, dakrails in zwarte hoogglans, skidplates en parkeersensoren achteraan. Binnenin is er plaats voor stoelbekleding in zwart leder, stoelverwarming, een geïntegreerd navigatiesysteem en Bluetooth-connectiviteit. De wagen is enkel beschikbaar met een 2.0 CRDi diesel met 150 pk en 324 Nm koppel in 2WD of 4WD. Deze moeten respectievelijk 35.999 en 38.499 euro opbrengen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...