Autosalon Brussel 2012: Ferrari

Autosalon Brussel 2012 Ferrari
Ook het merk met het steigerende paard pronkt met haar gamma in Brussel.

De grootste nieuwigheid voor Ferrari is ongetwijfeld de 458 Spider, het model werd eerder in Frankfurt voorgesteld maar staat nu voor het eerst op Belgische bodem. Onder de motorkap maakt een 4.5-liter V8 het mooie weer, met een vermogen van 570 pk en een maximaal koppel van 540 Nm duurt een sprint van 0 naar 100 km/u maar 3,5 seconden. Daarnaast krijgt deze supercar een ingenieus geconstrueerd stalen klapdak dat in één stuk naar achter dichtklapt. Zelf de 458 Spider van je dromen samenstellen kan hier.

Naast de 458 Spider is er ook bijzondere aandacht voor de Ferrari FF, de familiewagen van het merk zeg maar. Met zijn vierwielaandrijving en vier zitplaatsen is hij een beetje het buitenbeentje van het merk, maar toch blijft het een echte Ferrari. Onder de motorkap huist namelijk een 6.3-liter V12 met 660 pk en 683 Nm koppel. Daarmee is de FF goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 3,7 seconden en een topsnelheid van 335 km/u, de kinderen op de achterbank zullen zich dus kostelijk kunnen amuseren. De Ferrari Line-up in Brussel wordt vervolledigd door een Ferrari California en twee keer de 458 Italia, zowel in reguliere als in racelivrei.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...