Autosalon Brussel 2012: Chevrolet

Chevrolet Autosalon Brussel 2012
De Volt elektrificeert de stand van Chevrolet in Paleis 8.

De belangrijkste troef op de stand van Chevrolet is ongetwijfeld de Chevrolet Volt, die in Belgische première voorgesteld wordt en meteen gelanceerd wordt. Geen traditioneel elektrisch model of hybride, maar een elektrische wagen met range extender, waarmee komaf gemaakt wordt met een te kleine actieradius. De eerste 60 tot 80 km rijd je volledig emissievrij, daarna zorgt een 1.4-liter benzinemotor voor de elektriciteitsvoorziening. De totale actieradius komt zo neer op ongeveer 600 km. Met de Volt, die samen met de Opel Ampera ontwikkeld werd, komt er een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van elektrisch rijden. De voordelen van emissieloos rijden wordt gecombineerd met de praktische bruikbaarheid van conventionele wagens. Het koppel van 370 Nm is direct beschikbaar, waardoor een sprint van 0-50 km/u voorbij is na 3,1 seconden. Cruisen op de snelweg lukt tot 160 km/u.

Verder beleeft ook de nieuwe Aveo 1.3-liter diesel zijn publieksdebuut, bovendien de eerste wagen in het B-segment van Chevrolet met dieselmotor. Er worden drie varianten aangeboden: 75 pk, 95 pk en 95 pk ECO. De meest vermogende (maar tegelijk de ECO-variant) met 95 pk stoot slechts 95 gram CO2 uit per kilometer, de versie met 75 pk gooit er 2 gram extra uit. De Aveo 95 pk ECO heeft bovendien een uiterst kleine dorst, hij verlangt slechts 3,7 liter/100 km. Verder werd het exterieur opgefrist, kreeg het chassis een update en liet Chevrolet ook het interieur niet ongemoeid. Met de salonpromotie kost de goedkoopste Aveo 1.3-liter Diesel slechts 11.899 euro!

Ook de Chevrolet Cruze werd iets groener. Wij testten de wagen destijds nog met 2.0-liter diesel, vanaf nu is er ook een 1.7-liter diesel beschikbaar en dit zowel voor de vierdeurs als vijfdeurs hatchback. De nieuwe krachtbron levert een vermogen van 130 pk en een koppel van 300 Nm. Het verbruik blijft is met 4,5 l/100 km uitstekend te noemen, de CO2-uitstoot bedraagt 117 g/km. Chevrolet doelt zowel op de privé-koper als de professionele gebruiker. De Chevrolet Cruze 1.7-liter Diesel is combineerbaar met uitvoeringsniveaus LS, LT en LTZ, de LS-uitvoering valt weg bij de 2.0-liter dieselmotor.

Tot slot zien we ook nog de Spark, Orlando en Captiva, waarvan laatstgenoemde onlangs nog een facelift onderging en nieuwe motoren kreeg. Kiezen kan je uit een 2.4-liter benzinemotor, een 258 pk sterke 3.0-liter V6 en een 2.2-liter turbodiesel met 184 pk. En wat met de Camaro en de Corvette? Hoewel aangekondigd, nam Chevrolet de twee sportieve modellen uit het gamma niet mee naar Brussel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...