Autosalon Brussel 2012: Toyota Land Cruiser V8

Toyota Land Cruiser V8
De nieuwe Land Cruiser V8 krijgt een nieuwe buitenkant die iets frisser oogt dan ervoor. Hij zou bovendien wat meer premium geworden zijn.

De bumper van de Land Cruiser V8 2012 is groter geworden dan voorheen en incorporeert voortaan ook mistlampen. De wagen geeft alleszins de indruk dat hij elk terrein aan kan. De grille kreeg een nieuw design en wordt afgewerkt met chroom. Zoals dat tegenwoordig hoort, krijgt ook de Land Cruiser V8 LED-dagrijlichten. De koplampen zijn krachtige bi-xenons. Omdat de Land Cruiser V8 een gigantische wagen is, krijgt hij side-view mirrors. De velgen waarop hij rijdt variëren tussen maatje 18 en 20.

Aan de binnenkant voert Toyota kwaliteit hoog in het vaandel. De gebruikte materialen moeten goed aanvoelen en tegelijk luxe en comfort uitstralen. Voorheen waren enkel zwart en grijs beschikbaar, in de toekomst komt daar het Shell-kleurenpalet bij, dat er lichter uitziet en gebruik maakt van houtinleg. Het instrumentenpaneel werd herbekeken en zou functioneler moeten zijn dan ooit tevoren.

Onder de motorkap zijn er 2 krachtbronnen beschikbaar: een 4.5 liter grote dieselmotor en een 4.6 liter grote benzinemotor. Uiteraard zijn beide motoren V8’s, de Land Cruiser V8 heeft zijn naam niet gestolen. Beide motoren voldoen trouwens aan de Euro 5 normen. De benzinemotor ontwikkelt 318 pk en 460 Nm. Hij wordt gekoppeld aan een zestraps automaat. Echt zuinig zal zo’n motor nooit worden, maar Toyota heeft er wel alles aan gedaan om de V8 zo efficiënt mogelijk te laten werken. Variabele kleppentiming en reductie van de wrijving zijn 2 voorbeelden van ingrepen. De dieselmotor ontwikkelt 272 pk en 650 Nm.

Omdat een Land Cruiser V8 natuurlijk moet kunnen off-roaden, voorziet Toyota enkele snufjes. De Crawl Control zorgt er bijvoorbeeld voor dat de Land Cruiser V8 tegen een snelheid lager dan 25 km/u zelf voort kan bewegen. Handig voor een afdaling, een helling of voor wanneer de wagen vast zit. Dan kan je zonder het gaspedaal te bedienen de wagen bevrijden. Je kan 5 verschillende snelheden instellen waartegen de Land Cruiser V8 kan voortkruipen. De achterwielen kunnen overigens geblokkeerd worden, om zo korter een bocht om te kunnen. Turn Assist, heet zoiets dan. Als bestuurder kan je kiezen tussen verschillende terreinen waarop je je begeeft, de wagen past dan enkele van zijn parameters aan.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autosalon Brussel 2012: Toyota Land Cruiser V8"

  1. chuwie 10-01-2012 om 23:13

    really want this car!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...