Autosalon Brussel 2012: Subaru

Subaru XV Autosalon 2012
Subaru toont haar gehele gamma in Brussel. De spotlight is voorzien voor de BRZ Concept en de Subaru XV.

Subaru zal van het autosalon van Brussel gebruik maken om de Subaru XV, een compacte crossover, te lanceren. De Subaru XV wil vooral een jonge en dynamische wagen zijn. En aangezien de Subaru XV een Subaru is, zal hij beschikken over boxermotoren en optioneel zelfs over symmetrische vierwielaandrijving. Toch wel twee kenmerken die Subaru’s typeren. Aan de binnenkant moet het model dan weer degelijkheid uitstralen. Hij beschikt over een multimediasysteem dat jonge kopers tevreden moet stellen.

Naast de XV vinden we de BRZ Conceptcar terug, een conceptmodel dat de komst van de Subaru BRZ, de sportieve Subaru, inluidt. De Subaru BRZ is het resultaat van een samenwerking tussen Toyota en Subaru. Bij Toyota krijgen we de GT86 voorgeschoteld, bij Subaru is dat dus de BRZ. De BRZ beschikt over een boxermotor (B), achterwielaandrijving (R van Rear-wheel drive) en de Zenith (Z) designtaal. Met 200 pk op de achterwielen kan deze wagen niet anders dan plezierig zijn!

Naast deze twee modellen die in de spotlight staan, zijn er ook nog heel wat andere dingen te zien op de Subaru-stand. Zo vinden we bijvoorbeeld de Subaru Trezia terug, die ook het resultaat is van een samenwerking met Toyota. Verder kunnen liefhebbers de Subaru WRX STI bewonderen, een uiterst krachtige versie van de Subaru Impreza.

De Legacy, de Outback en de Forester zullen ook van de partij zijn. Wie Subaru, haar boxermotors en haar symmetrische vierwielaandrijving wil aanschouwen, doet tijdens het autosalon best Hal 9 aan. Daar vind je alle modellen terug die we zonet vermeldden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...