Autosalon Brussel 2012: Renault (Grand) Scenic

Renault Scenic Facelift 2012
In wereldpremière op het autosalon van Brussel: de Renault (Grand) Scénic Facelift.

Het gebeurt niet vaak, maar soms vinden we op het autosalon van Brussel een wereldpremière terug. Renault gaf zowel de Scénic als de Grand Scénic een grondige opsmukbeurt en nam de wagens mee naar Paleis 5. Langs buiten bleven de wijzigingen miniem, de lijnen werden lichtjes hertekend. Vooraan vinden we voortaan LED-lichten terug en ook achteraan kregen de lichtblokken een update. Nieuwe velgen en nieuwe kleuren vervolledigen het lijstje.

De topprioriteit bij gezinswagens ligt natuurlijk bij de ruimte binnenin, hierbij werd rekening gehouden bij het design. Het interieur wordt uitgevoerd in het beige of zwart, stof of leder. Spullen kan je kwijt in allerlei bergvakken en speciale attentie werd besteed aan het comfort van de kinderen op het achterbank. Bovendien een audiofiel? De Scénic is voortaan uit te rusten met een Bose geluidssysteem.

Onder de motorkap werd eveneens gesleuteld volgens het gekende liedje: een lager verbruik en minder CO2. De nieuwe (Grand) Scénic werd dankzij twee nieuwe motoren zuiniger dan ooit en met behulp van een start/stop-systeem gaat geen enkele druppel brandstof verloren. Met de nieuwe Energy dCi 110 dieselmotor bijvoorbeeld stoot de Scénic slechts 105 gram CO2 uit per kilometer, het verbruik blijft beperkt tot 4,1 liter per 100 km. Sterke waarden voor een monovolume, zoveel is zeker!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...