Autosalon Brussel 2012: Porsche 911 Cabrio S

Porsche 911 Cabrio S
Een zekere eer voor Brussel is de Europese première van de Porsche 911 Cabrio.

Eerst leek het erop dat hij er niet zou staan, last minute besliste Porsche dan toch de 911 Cabrio mee te brengen naar Brussel. De nieuwe 911 Carrera mocht dan al in Frankfurt staan, de dakloze variant staat voor het eerst op Europese bodem. Enkel de krachtigste Carrera Cabrio 2S staat er, maar daar malen we niet om. De Carrera staat er bovendien in coupé-variant.

Wat ziet hij er bovendien mooi uit. Zelfs zij die zweren bij een coupé, moeten hun ogen opentrekken bij de pracht en praal van de nieuwe 911 Cabrio. En hij presteert niet enkel qua looks, ook het rijden ging er een stuk op vooruit vergeleken met de 997. Veelvuldig gebruik van magnesium zorgde voor een lichter en als gevolg sportiever karakter, het verbruik daalde eveneens. Gemiddeld minder dan 10 liter per 100 km verbruiken en toch een sprint mogelijk maken van 0-100 km/u in 4,7 seconden? Wij weten welk motto de ingenieurs van Porsche elke dag drijft: perfekt ist nicht genug.

Voor velen zal het echter bij dromen blijven, alles in deze wereld heeft zo zijn prijs. De 911 Carrera Cabrio, die een 3.4-liter flat six achteraan liggen heeft met 350 pk, kost minstens 103.455 euro. Wil je een 3.8-liter flat six met 400 pk, dan is er de Carrera Cabrio S die voor niet minder dan 118.096 euro de deur uitgaat. Standaard telkens geleverd met manuele zevenbak, optioneel verkrijgbaar met PDK-transmissie.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autosalon Brussel 2012: Porsche 911 Cabrio S"

  1. marhendr 10-01-2012 om 21:22

    Wat een auto!
    Wat een prijs :'(
     

Reageer

Reactie aan het plaatsen...