Autosalon Brussel 2012: Opel

Autosalon Brussel 2012 Opel
Op het autosalon van Brussel is Opel te vinden in paleis 5, het merk heeft vijf Belgische premières in petto.

Opel pakt op het autosalon van Brussel uit met vijf Belgische premières, waaronder één conceptmodel: de Opel RAK e. Dat model staat ook wel bekend als de One Euro Car, een compacte elektrische sportwagen die per 100 km amper 1 euro energie verbruikt. In totaal kunnen twee personen mee, de topsnelheid van het conceptmodel bedraagt 120 km/u. Ook elektrisch, maar helemaal productierijp is de Belgische première van de Ampera. Die stond inderdaad al eerder op het salon, maar nu gaat het voor het eerst om een productieversie. Dat de Ampera zuinig is, lijkt met een verbruik van 1,2 liter/100 km en een CO2-uitstoot van 27 gram/km eerder een understatement. Er is ook al een Belgische prijs, de Opel Ampera is er vanaf 42.900 euro.

Niet elektrisch, maar wel in Belgische première is verder de Opel Zafira Tourer, de grote broer van de Zafira. Deze zevenzitter maakt gebruik van allerlei flexibele toepassingen om de moduleerbaarheid te verhogen. Zo kan de achterste zetelrij in de vloer worden neergeklapt en is er ondermeer ook plaats voor de FlexFix-fietsdrager. Ook aan bagageruimte is er uiteraard geen gebrek, met 710 tot 1.860 liter is de Zafira Tourer hier erg ruim bemeten. Ook ruim en in Belgische première is de nieuwe Opel Combo, een model dat in samenwerking met Fiat werd ontwikkeld. Ook de Combo kan met zeven zitplaatsen worden uitgerust, maar kan ook als lichte vracht worden samengesteld.

Meer tot de verbeelding sprekend is de Belgische première van de Opel Astra GTC, de sportieve evenknie van de vijfdeurs Astra. Het driedeursmodel pakt uit met een uitgekiende rijdynamiek met een grotere spoorbreedte, velgen vanaf maatje 17 en een ophanging die gelijkaardig is aan de Opel Insignia OPC. De Opel Astra GTC staat daarnaast 1,5 cm lager tegen de grond dan zijn vijfdeurs broer, niets werd dus aan het toeval overgelaten om van dit model een dynamisch sterke wagen te maken. Ook onder de motorkap zijn interessante motoren te vinden, er is vooreerst keuze tussen vermogens gaande van 120 tot 180 pk. De topversie, de Astra OPC, beschikt over 280 pk, maar staat niet op het autosalon.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...