Autosalon Brussel 2012: Lexus GS450h

Lexus GS450h Autosalon brussel
Lexus maakt van het salon van Brussel gebruik om de Lexus GS450h te lanceren op de Belgische markt.

De Lexus GS450h is qua uiterlijk een stuk sportiever geworden dan zijn voorganger, iets wat we van Lexus niet gewend zijn. Lexus besteedde veel aandacht aan de vormen van deze wagen. Zijn dynamische lijnen zijn voldoende afwijkend van het familie-DNA om het sportief te doen ogen, maar tegelijkertijd valt er in één oogopslag te merken dat deze GS450h wel degelijk een Lexus is.

Het interieur was bij Lexus vroeger altijd zeer traditioneel, maar ook hier breekt de Lexus GS450h met traditie. Het interieur van de GS450h is uiterst modern vormgegeven en voelt goed aan, zodat het wat meer op niveau komt, kwestie van de Duitse concurrenten als de Mercedes E-Klasse, de Audi A6 en de BMW 5-Reeks aan te kunnen.

Onder de motorkap is er weinig keuze voor de klant. Er is enkel een V6-motor beschikbaar die samenwerkt met een elektromotor. De GS450h is sowieso een hybride dus. Hij levert 343 pk en slaagt erin een sprint van nul naar honderd te voltooien in amper 5,9 seconden. Tegelijkertijd blijft zijn verbruik met 5,9 liter per 100 km mooi binnen de perken. Als er iets is waar Lexus goed in is, dan is het wel grote en krachtige hybrides bouwen. Wie deze wagen op het salon tegen het lijf wil lopen, snelt naar Hal 8.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...