Autosalon Brussel 2012: Land Rover

Range rover evoque autosalon brussel 2012
Op de stand van Land Rover in Brussel vinden we niet alleen bestaande modellen terug, maar ook de Dc100 Concept!

De DC100 is een studie die peilt naar de verwachtingen van kopers van een Land Rover Defender. Land Rover heeft immers beslist dat het icoon in 2015 vervangen zal worden door een nieuw model en wil weten hoe dit icoon het best vervangen kan worden. Met de DC100 wil het merk de meningen van klanten leren kennen om tegen 2015 een schitterende nieuwe Defender voor te kunnen stellen.

Het gamma van Land Rover zelf bestaat uit de huidige Defender die een nieuwe 2.2 liter grote dieselmotor kreeg aangemeten. Deze voldoet aan de Euro 5 normen. Hij is 0.2 liter kleiner dan zijn voorganger, maar levert hetzelfde vermogen en hetzelfde koppel. 122 paarden zijn er dus ter beschikking van dit werkpaard. De topsnelheid steeg lichtjes, maar blijft eerder laag rond 135 km/u schommelen.

Verder vinden we bij Land Rover nog de Freelander terug, de meest compacte Land Rover die ook met voorwielaandrijving beschikbaar is. We onderwierpen het model eerder al aan een test en waren behoorlijk tevreden. Wie het allemaal wat groter ziet, kan terecht bij de Land Rover Discovery, die luxe combineert met off-roadeigenschappen.

Bij Range Rover zien we de fonkelnieuwe Range Rover Evoque schitteren op het autosalon. Deze lifestyle-SUV kan geleverd worden als driedeurs en als vijfdeurs. Hij krijgt standaard geen beschikking over een vierwielaandrijvingssysteem, maar optioneel kan hij er natuurlijk wel mee worden uitgerust. De nieuwe Evoque heeft een schitterend interieur dat niet moet onderdoen voor dat van de grote broertjes: de Range Rover Sport en de Range Rover.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...