Autosalon Brussel 2012: Land Rover DC100

Land Rover DC100
Land Rover wil de Defender tegen 2015 vervangen. En hoe die vervanger eruit zie, bepaal je voor een héél klein beetje zelf mee op het autosalon van Brussel.

Bij Land Rover begrijpen ze namelijk al te goed dat een icoon niet zomaar vervangen kan worden. De Land Rover Defender gaat al jaren mee en heeft in die tijd een hele hoop trouwe volgers verzameld. En om al die volgers mee te krijgen naar het volgende model, moet je ze toch tenminste vragen wat ze allemaal van een opvolger verwachten. En net daarom bouwt Land Rover het DC100 Concept.

Dit model is namelijk het begin van de nieuwe Land Rover Defender, maar zeker niet het eindpunt. Het toont wat Land Rover nu denkt over de nieuwe Defender, maar bij Land Rover laten ze voldoende ruimte aan het publiek om hun mening over deze conceptcar te ventileren. De DC100 zal in verschillende versies verschijnen voor het grote publiek in de komende jaren.

Tot nu toe hebben we al drie versies gezien. De eerste twee werden tentoon gesteld op het autosalon van Frankfurt. De ene DC100 is een grijskleurige terreinwagen die er behoorlijk ruig uitziet, de tweede versie is een gele variant zonder dak die wat van een strandbuggy wegheeft. Op de persfoto’s stond de foto in het grijswit en verder werd hij ook al in het rood gesignaleerd in India. Benieuwd naar het eindresultaat, al moeten we daar nog 3 jaar op wachten. Land Rover is terug te vinden in Hal 6.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...