Autosalon Brussel 2012: Lamborghini

Lamborghini Autosalon Brussel 2012
Lamborghini stelt 2 modellen voor op het autosalon van Brussel: de Aventador en de Gallardo Super Trofeo Stradale.

De Lamborghini Aventador is Lamborghini’s meest recente meesterwerk. Met zijn extreme styling en V12 onder de motorkap doet hij hoofden draaien, zoveel is zeker. Wil je de wagen starten, dan moet je Top-Gun gewijs een rood klepje naar boven halen en vervolgens op de startknop duwen. Accelereren van nul naar honderd kan in amper 2,9 seconden, bijster snel. De kracht komt uit de V12 die achteraan gemonteerd wordt in de lengte. Die motor levert zo’n 700 paarden en stuurt 690 Nm naar allevier de wielen. Kwestie van ook vlot door de bocht te kunnen! Zijn basisprijs van €318.230 maakt hem jammer genoeg niet bereikbaar voor de doorsnee salonbezoeker.

De Gallardo Super Trofeo Stradale is volgens Lamborghini zelf de meest hardcore Gallardo ooit gemaakt. Onder de motorkap ligt een V10-motor die de wagen van 570 paarden voorziet. Voldoende om vanuit stilstand naar 100 km/u te sprinten in amper 3,4 seconden. Van dit exclusieve exemplaar worden er amper 150 stuks gebouwd. Ze zijn te herkennen aan het veelvuldig gebruik van koolstofvezel en de manueel verstelbare achterspoiler.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...