Autosalon Brussel 2012: Kia

Autosalon Brussel 2012 Kia
Op de stand van Kia in Paleis 8 stelen zowel de Rio als de Optima de show.

Hij stond al in Frankfurt, maar is nu ook te zien op het autosalon van Brussel: de Kia Rio driedeurs. Deze ziet er iets sportiever uit dan zijn eveneens in Paleis 8 vertegenwoordigde vijfdeurs broertje, die er op zich reeds zeer dynamisch uitziet. Binnenin vinden we voortaan hoogwaardigere materialen, die bovendien kraaknet geordend werden tot een aangenaam totaalplaatje. Zeker en vast dus geduchte concurrentie voor de Volkswagen Polo en Toyota Yaris. De Rio wordt aan benzinezijde aangedreven door een 1.2-liter met 85 pk of een 1.4 benzine met 109 pk. Een 1.1-liter diesel met 75 pk en 1.4-liter diesel met 90 pk vervolledigen de line-up. De kleinste stoot slechts 85 gram CO2 uit per km. En de prijzen? Die starten vanaf 13.690 euro, 7-year warranty included!

Verder op de stand vinden we de Kia Optima, een nieuwkomer in het D-segment. De Koreanen richten met deze sedan al hun pijlen op de Duitse concurrentie, die zeker op haar hoede mag zijn. Zo is het uiterlijk alvast zeer bekorend: de Optima heeft een coupé-achtige look, 18-inch velgen en relatief forse afmetingen (4,85 meter lang). Krachtbron van dienst is een 1.7-liter CRDi aan dieselzijde met 135 pk, liefhebbers van benzinemotoren kunnen kiezen voor de 2.0-liter met 170 pk. Naast de standaard 7 jaar garantie krijg je een ook een extra uitgebreide standaarduitrusting mee: navigatie, keyless-go, lederen interieur en ga zo maar door. De prijs van 32.590 euro lijkt op het eerste zicht dus meer dan gewoonlijk bij Kia, maar gezien hij standaard quasi full-option geleverd wordt, blijft de prijs/kwaliteit zonder twijfel top.

Naast de Rio en Optima vinden we verder nog onder andere de nieuwe Picanto, bijzonder populaire Sportage en de opgefriste Soul. De mix van de Koreaanse constructeur wordt duidelijk steeds uitgebreider: middenklassers, crossovers, SUV’s en kleine stadswagens. Zijn prijs/kwaliteit en een uitgebreide garantie jouw kernwaarden bij de aankoop van een nieuwe wagen, bezoek dan zeker en vast de Kia-stand in Paleis 8. De salonpromoties vinden jullie hier.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...