Autosalon Brussel 2012: Jaguar

Jaguar XKR-S autosalon 2012
Jaguar heeft amper 3 modellen in haar gamma, maar het zijn alleszins niet van de minste! En die staan alledrie op het autosalon van Brussel.

De instapper in het Jaguar-gamma is de Jaguar XF. Die Jaguar XF onderging onlangs een facelift en ziet er een stuk moderner uit dan voorheen het geval was. Er is een nieuwe motor beschikbaar voor dit model, een 2.2 liter grote dieselmotor om precies te zijn. Die is beschikbaar met 163 en 190 pk en wordt gekoppeld aan een boterzacht schakelende achttraps automaat. Wie meer kracht in de XF wenst, kan kiezen voor een 3.0 liter grote dieselmotor of een 5.0 liter grote benzinemotor. De krachtigste variant, de XFR, beschikt over maar liefst 550 pk!

Iets hoger in het gamma vinden we het vlaggenschip van Jaguar terug, de Jaguar XJ. Die komt standaard met een 275 pk sterke V6 dieselmotor, maar is indien gewenst ook beschikbaar met een 5.0 liter V8-benzinemotor met ofwel 385 pk ofwel 510 paarden. De XJ is beschikbaar met korte wielbasis en lange wielbasis. De lange variant biedt stukken meer beenruimte. Aan de binnenkant kan de Jaguar XJ zo weelderig aangekleed worden als je zelf maar wil, uiteraard heeft alles zijn prijs. Wij gingen ooit een week op pad met een testmodel van €120.000. Heerlijk!

Verder beschikt Jaguar ook nog over een sportief model, de Jaguar XK. Die kreeg onlangs ook een facelift, vooral de neus werd wat jonger gemaakt. Aan kracht zal het dit model alleszins niet ontbreken. De wagen wordt geleverd met een 5.0 liter grote V8-motor die ofwel 385 ofwel 510 pk levert. Wie nog meer kracht wenst, kan kiezen voor de Jaguar XKR-S, die over maar liefst 550 pk beschikt. En die is ook beschikbaar als cabrio, kwestie van het heerlijke motorgeluid beter te kunnen aanhoren! Al dit lekkers is terug te vinden in hal 6 van het autosalon.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...