Autosalon Brussel 2012: Citroen

Citroen Autosalon brussel 2012
Citroën, het excentrieke Franse merk, stelt haar gamma tentoon in Paleis 6 van het autosalon van Brussel.

Op die stand vinden we niet één, maar twee wereldpremières. De eerste en meest belangrijke wereldpremière is de introductie van de nieuwe Citroën C1. Citroën’s kleinste werd ontwikkeld in samenwerking met Peugeot en Toyota. Het resultaat zijn drie kleine wagentjes die goed op elkaar gelijken, maar toch voldoende van elkaar verschillen om zich te onderscheiden. Citroën onderscheidt zich door de guitigste snuit van de drie op haar model te kleven. Net zoals dat bij enkele andere modellen van Citroën het geval is, zijn er verticale LED-dagrijlichten beschikbaar.

De tweede wereldpremière bij Citroën is de introductie van de Hydractive III+ ophanging, een evolutie van de wereldberoemde ophanging die Citroëns zo comfortabel maken. De ophanging is beschikbaar op de Citroën C5 en C6. Bij de Citroën C5 wordt de ophanging in real-time aangepast en zijn er 2 standen van stijfheid voor de vering. Bij de C6 gaat het monitoren van de schokdemping zelfs continu. Beide modellen beschikken over een sportmodus, die de ophanging iets stijver maakt.

Verder vinden we het gehele Citroën-gamma terug op de Brusselse stand. Dat gamma splitst zichzelf in 2: het conventionele gamma en de DS-Reeks. De DS-Reeks is het meer premium aanbod. Dat gamma begint bij de kleine en sportieve Citroën DS3 en gaat via de lifestyle DS4 door tot het vlaggenschip van de DS-lijn: de fonkelnieuwe Citroën DS5 die bij deze ook in België gecommercialiseerd wordt. De DS5 is beschikbaar als hybride. Hij krijgt dan maar liefst 200 pk en vierwielaandrijving, terwijl zijn uitstoot toch beperkt blijft tot 99 gram CO2 per km.

In het meer traditionele gamma vinden we onder meer een superzuinige Citroën C3 terug die amper 87 gram CO2 per km uitstoot en andere recente modellen als de Citroën C4, de C5 en de C6. Elektrisch rijden kan bij Citroën ook, daarvoor heeft het merk de C-Zero in de aanbieding. Sportievelingen kunnen genieten van de aanwezigheid van de Citroën DS3 WRC.

 

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autosalon Brussel 2012: Citroën"

  1. kristofl 11-01-2012 om 20:46

    WOE! bad-ass mat zwarte C5. Altijd leuk als ze dit van de fabrikant uit aanbieden 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...