Autosalon Brussel 2012: Citroen C1

Citroen C1
Citroën gaf de Citroën C1 een facelift en stelt de wagen in wereldpremière voor op het autosalon van Brussel.

De Citroën C1 is het resultaat van een samenwerking met Toyota en Peugeot. Die drie merken werken samen aan dit compacte model, maar geven elk exemplaar toch een eigen karakter. Bij de Citroën C1 vinden we het centrale logo terug in een ronde waardoor de wagen er guitig uitziet. Dankzij de verticale LED-stroken sluit de C1 naadloos aan bij andere modellen uit het gamma die daar ook over beschikken, we denken bijvoorbeeld aan de Citroën DS3.

Onder de motorkap zullen verschillende compacte motoren komen liggen, maar over slechts één motor zijn er al details bekend. Het gaat om de 1.0 liter grote driecilinder benzinemotor die 68 pk levert. Hij is beschikbaar met een manuele versnellingsbak en een automaat. Het verbruik blijft steeds onder 4,5 liter per 100 km, ook de CO2-uitstoot per km is met 99 gram uiterst laag.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...