Autosalon Brussel 2012: Abarth

Autosalon Brussel 2012 Abarth
In Paleis 4 vinden we Abarth terug, helaas zonder 595 Competizione.

Helaas ook zonder Abarth Punto SuperSport en Abarth 595 Turismo, in tegenstelling tot wat eerder aangekondigd werd. Maar laat ons niet rouwen, er staat voor ieder wat wils op de stand van de schorpioen. Zowel de Abarth 500, 500C en Punto Evo zijn van de partij.

De Abarth 500 heeft onder de motorkap een 1.4-liter TurboJet die een vermogen levert van 135 pk, het koppel bedraagt 201 Nm. Deze krachtbron wordt steeds gekoppeld aan een manuele vijfbak. De dakloze variant, de 500C, beschikt daarentegen standaard over een automaat. Bovendien heeft de 500C 5 pk extra om het bijkomende gewicht mee te zeulen. Nog meer vermogen bekom je door te opteren voor het EsseEsse-pakket, waarmee het totaal aantal schorpioenen op 160 neerkomt. Een sprint van 0-100 km/u wordt voor de Abarth 500 zo met een halve seconde gereduceerd tot 7,4 seconden.

De grotere Abarth Punto Evo op zijn beurt beschikt over een 1.4 MultiAir en standaard 165 pk. Deze nieuwe generatie sprint van 0-100 km/u in 7,9 seconden en beschikt voortaan over een Manettino. Net zoals bij Ferrari schakel je zo over van de normale instellingen naar de sportinstellingen. Snellere gasrespons, meer uitlaatgeluid en het volledige koppel worden dan geserveerd. Onvoldoende? Ook hier behoort een Esseesse-kuur tot de mogelijkheden. Misschien is hij binnenkort zelfs beschikbaar met Monza-uitlaatsysteem. Something to wish for!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...