Klaar voor de wintersport: Audi Q3 Vail Concept

Audi Q3 Vail Concept
Audi heeft op het Autosalon van Detroit de Audi Q3 Vail Concept voorgesteld, een krachtige Q3 in winterplunje.

De Audi Q3 Vail concept is genoemd naar de gelijknamige populaire skibestemming in Colorado en is ondermeer te herkennen aan zijn rode exterieurkleur, matgrijze koetswerkbeschermers en aluminium details. Verder herkennen we een dubbel uitlaatsysteem dat in het koetswerk zit verwerkt, 20″ lichtmetalen velgen en speciale dakrails met geïntegreerde LED’s. Ook binnenin valt de Q3 Vail Concept te onderscheiden van een standaard Q3, met lederen stoelen, Alcantara dakbekleding en roestvrij stalen accenten. Maar er zijn ook meer winterse details, zoals een verwarmd tapijt in de koffer, waardoor je bij het aantrekken van je skischoenen lekker warm kan zitten. In het interieur is verder ook plaats voor een speciaal ontworpen Thermos, die kan in een thermoshouder geplaatst worden die de dranken elektrisch koelt of opwarmt.

Onder de motorkap kiest Audi voor een 2.5-liter vijf-in-lijn, met 314 pk en 400 Nm koppel. Het blok kennen we al uit de RS3 Sportback, maar biedt in de Audi Q3 Vail Concept minder vermogen en koppel. Het blok wordt gekoppeld aan een zeventraps S-Tronic automaat en krijgt vierwielaandrijving mee. Hierdoor sprint de Q3 van 0 naar 100 km/u in 5,5 seconden, de topsnelheid bedraagt onbegrensd 262 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...