Video: Volvo Amazon vs Ferrari 599

Volvo Amazon vs Ferrari 599
Opgefokte paarden versus raspaarden, wie delft het onderspit?

De Volvo Amazone is een knappe klassieker, gekenmerkt door een tijdloze styling, robuustheid en betrouwbaarheid. De viercilinder lijnmotoren waren echter niet meteen de snelste. Matthias Vöcks, werknemer bij Koenigsegg, bracht daar verandering in. Hij verving het originele motorblok door een 2.8-liter zes-in-lijn turbomotor, goed voor 600 pk.

Zijn tegenstander uit Maranello beschikt over 620 raspaarden en beschikt over een iets gunstigere aerodynamica, dus moet hij de oldschool Volvo normaal naar huis rijden. Schakelen in de Ferrari 599 gebeurt bovendien met een semi-automatische versnellingsbak, iets vlotter dan de manuele zesbak in de break. Een koud kunstje voor de 599 of niet? Kijk zelf wie het onderspit delft.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...