Nieuwe Ford Mondeo in Detroit

Ford Mondeo 2013
De eerste afbeelding van de nieuwe Ford Mondeo is gelekt.

Maandag zal Ford de nieuwe Fusion voorstellen in Detroit, die later bij ons op de markt zal komen als de nieuwe Mondeo. De naam Fusion mag dus zeker niet verward worden met de vierkante Fiesta-afgeleide die enige tijd geleden in onze contreien verkocht werd. In Amerika is de Fusion een leuke sedan, en gezien de One Ford strategie zal de Mondeo bij ons er nauwelijks van afwijken.

De afbeelding lekte via de Ford iPad app die de dagen aftelt tot de officiële onthulling en is helaas van mindere kwaliteit. We zien wel reeds duidelijke invloeden in de grille van de Ford Evos Concept, die voorgesteld werd op het autosalon van Frankfurt. Met wat fantasie is de neus van een Aston Martin zelfs niet veraf. Binnenin krijgt de nieuwe Fusion/Mondeo heel wat high-tech snufjes, onder de motorkap komen sowieso enkele EcoBoost motoren. Hopelijk stuurt de wagen tot slot even scherp als zijn voorgangers.

Ford Evos Concept

Deel dit bericht:

2 reacties op "Nieuwe Ford Mondeo in Detroit"

  1. PJS 08-01-2012 om 9:54

    Ziet er erg scherp uit! Eindelijk zou ik zeggen, want modellen als de nieuwe Focus en C-max konden me designmatig niet helemaal overtuigen..  

Reageer

Reactie aan het plaatsen...