Video-Teaser: Hyundai Genesis Coupe 2013

Hyundai Genesis Coupe 2013
Minder dan 72 uur verwijderd van zijn debuut, lost Hyundai een vrij onthullende video van haar nieuwe Genesis Coupé.

Foto’s van de nieuwe Hyundai Genesis Coupé, eigenlijk een facelift, lekten reeds twee maanden geleden. Ook Hyundai weet dat en doet dus niet veel moeite om in de video die ze meegeven alles zorgvuldig te verbergen. Er valt duidelijk te zien dat de wagen een extensieve update krijgt. De neus werd aangepast om meer in lijn te lopen met het familiegezicht, de achterlichten kregen LEDs en werden zeer vloeiend vormgegeven. Binnenin heeft de Genesis Coupé veel weg van de i40, uitgezonderd de drie klokjes in de middenconsole waarop onder andere de turbodruk zal af te lezen zijn.

Verschillende bronnen konden het al bevestigen, ook onderhuids wijzigt er een en ander. Zo zou de 3.8-liter V6 directe injectie krijgen en een hogere compressieverhouding, wat het vermogen een boost geeft tot 338 pk. Het koppel stijgt nog opvallender met 95 Nm tot 394 Nm. Ook aan de 2.0-liter turbo zou er gesleuteld worden. Goed nieuws: schakelen verloopt standaard nog steeds met een manuele zesbak, optioneel zou je wel kunnen kiezen voor een nieuwe achttrapsautomaat. Alle officiële details volgen komende week.

Lees hier onze rijtest met de Genesis Coupé 3.8 V6 (+Video)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...