Toyota komt met een nieuwe Supra

Toyota FT-HS Concept
Toyota’s legendarische Supra krijgt binnenkort eindelijk een opvolger.

De Toyota Supra is in ons landje uiterst zeldzaam. Niettemin is het een enorm populaire Japanse sportwagen, zeker in de tuning wereld. De laatste Supra rolde ondertussen reeds een decennium geleden van de band, hoogtijd voor een vervanger als je het ons vraagt. Deze opvolger zou qua styling invloeden dragen van de FT-HS Concept die voorgesteld werd op de Detroit Motor Show in 2007.

Toyota test momenteel prototypes met een 3.5-liter V6 hybride aandrijflijn, goed voor een vermogen rond de 400 pk. Hiermee wordt de Supra duidelijk een ware supercar, die zelfs in het vaarwater van de Nissan GT-R zou komen in termen van prestaties en prijs. In essentie krijgt de Supra achterwielaandrijving, maar de elektromotoren zullen hoogstwaarschijnlijk de voorwielen aandrijven.

Na het goede nieuws meteen het slechte nieuws. Hoewel de wagen zich inderdaad in de ontwikkelingsfase bevindt, is Toyota niet meteen gedreven alle middelen naar de Supra toe te gooien. Als de GT 86 goed onthaald wordt, kan dit het project wel in een volgende versnelling schakelen. Voorlopig spenderen de ingenieurs meer inspanningen aan de 4WD GRMN, die onthuld werd op de Tokyo Motor Show en in 2014 in finale vorm de showrooms zou binnenrijden. Bovendien wil Toyota niet dat de nieuwe Supra concurreert met een nieuwe Lexus IS Coupe, die zich reeds in een verder stadium bevindt. De Supra is (helaas) dus nog niet ZO dichtbij. (Via:AE)

Toyota FT-HS

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...