Volkswagen Passat wordt lichter en geavanceerder

Volkswagen Passat 2014 Preview
Volkswagen werkt al volop aan de achtste generatie Volkswagen Passat, die begin 2014 wordt verwacht, de nieuwe generatie wordt lichter en geavanceerder dan zijn voorganger.

Volkswagen zal voor de nieuwe Passat het MQB-platform gebruiken, waarop ook diverse andere modellen zoals de nieuwe A3 en Golf VII zullen worden gebouwd. Door de nieuwe strategie om een platform over nog meer modellen te delen zal er goedkoper kunnen worden geproduceerd. Maar ga nu niet dromen dat de instapprijs van een Passat zal dalen, wel wil Volkswagen de Passat beter uitrusten voor dezelfde prijs. Zo zal voor opties als een groot kleurenscherm voor navigatie, een start/stop-systeem en aansluiting voor telefoon en MP3-spelers niet langer moeten worden bijbetaald.

Ondanks de betere uitrusting wil Volkswagen de achtste generatie Passat een stuk lichter maken. In totaal zou de volgende generatie 50 kilogram minder op de schaal zetten, met een basisversie die onder de 1.400 kilo zou komen, vermoedelijk dankzij het gebruik van aluminium in het koetswerk. Daarnaast zal op technisch vlak een Plug-in Hybride Passat zijn intrede maken, met een vermogen van zo’n 170 pk en een zuiver elektrische actieradius van 50 kilometer. De Hybride Passat zou opvallend genoeg maar honderd kilo zwaarder zijn dan de reguliere benzineversies. De dieselmotoren van de nieuwe Passat zullen allemaal een NOx-katalysator krijgen, waardoor de EURO6-norm gehaald kan worden. Om de benzinemotoren zuinig te houden worden ze allemaal voorzien van cilinderuitschakeling. (Via: AutoWeek)

Lees hier onze rijtest met de zevende generatie Volkswagen Passat.

Volkswagen Passat 2014 Preview

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...